آیا تا کنون درباره ی روش های کم تهاجم نظیر دیسکوژل و رادیوفرکوئنسی در درمان دیسک کمر شنیده اید؟ دیسک کمر یا lumbar disc hernistion ، صفحات یا بالشتک هایی از جنس غضروف است که در میان ستون فقرات قرار دارد و به دور نخاع پیچیده شده است. این دیسک در واقع به عنوان ضربه گیر عمل می کند و هر فشاری که به ستون فقرات وارد می شود را جذب می کند. به علاوه حرکت بین مهره ها را بهبود می بخشد.
اما زمانی که صحبت از بیماری دیسک کمر می شود، منظور بیرون زدگی دیسک از محل خود یا همان فتق است که در برخی موارد نیز دچار پارگی می شود. بیماری دیسک کمر جز صعب العلاج ترین بیماری های ستون فقرات است که البته امروزه با استفاده از چندین روش غیر تهاجمی بدون نیاز به عمل جراحی باز، قابل درمان است. از جمله این روش ها تزریق دیسکوژل و درمان از طریق امواج رادیوئی یا رادیوفرکوئنسی می باشد. در این مقاله به مقایسه ی دیسکوژل و رادیوفرکوئنسی در درمان دیسک کمر پرداخته ایم. لطفا با دکتر طاهریون همراه شوید.
دیسکوژل و رادیوفرکوئنسی کدامیک برای درمان دیسک کمر بهتر است؟
وقتی بیمار دچار فتق یا پارگی دیسک کمر می شود، فرد با علائم شدیدی مواجه می شود از جمله درد شدید در ناحیه کمر و انتشار درد به ناحیه باسن و پاها. در چنین شرایطی روش های درمان اولیه نظیر استراحت، آب درمانی و … جواب نمی دهد و تنها راه درمان دیسک کمر انجام عمل جراحی است.
اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی درمان های کم تهاجم نظیر دیسکوژل و رادیوفرکوئنسی به درمان از طریق عمل جراحی باز ترجیح داده می شود.
در این بخش از مقاله ما در مورد هر کدام از دو روش دیسکوژل و رادیوفرکوئنسی نکاتی را ذکر خواهیم کرد و به مقایسه ی روش های درمان دیسک کمر از طریق دیسکوژل و رادیوفرکوئنسی خواهیم پرداخت. لطفا همچنان همراه ما باشید.
تزریق دیسکوژل برای درمان دیسک کمر
در درمان به روش تزریق دیسکوژل ، دیسکوژل که ماده ای ژله ای است و از ترکیب الکل، سلولز و تنگستن تشکیل شده است، به داخل دیسک تزریق می شود و تغییرات مولکولی در داخل دیسک به وجود می آورد.
ویژگی ها و مزیت های درمان دیسک کمر با استفاده از دیسکوژل
- برای تزریق دیسکوژل به عمل جراحی نیازی نیست و بیمار در بیمارستان بستری نمی شود.
- این روش، یک روش کم تهاجم است و با ریسک بسیار پائینی همراه است.
- بعد از انجام عمل نیازی به انجام فیزیوتراپی نیست.
- این نوع روش درمان تا ۸۰ الی ۹۰ درصد موفقیت آمیز خواهد بود.
درمان دیسک کمر به روش رادیوفرکوئنسی
در این روش با استفاده از گرمای امواج رادیوفرکوئنسی، رشته های منتقل کننده سیگنال درد در عصب سوزانده می شود تا درد ناشی از دیسک کمر در بیمار التیام یابد. در حقیقت زمانی که این رشته ها تخریب می شود، سیگنال های درد به نخاع و مغز منتقل نمی شود.
البته لازم است بدانید که این رشته های منتقل کننده سیگنال بعد از گذشت ۶ الی ۱۸ ماه مجددا رشد می کنند و درد در ناحیه ی دیسک کمر مجددا بر می گردد و لازم است که این عمل مجددا تکرار شود.
ویژگی ها و مزیت های درمان دیسک کمر با استفاده از رادیوفرکوئنسی
- این روش هم مانند تزریق دیسکوژل یک روش کم تهاجم است که نیاز به انجام عمل جراحی و بستری شدن در بیمارستان نیست و به صورت سرپائی انجام می شود. شما می توانید یک ساعت بعد از عمل به خانه باز گردید.
- تفاوتی که روش دیسکوژل و رادیوفرکوئنسی با یکدیگر دارد این است که بعد از تزریق دیسکوژل نیازی به انجام فیزیوتراپی نیست؛ اما بعد از درمان با امواج رادیوئی لازم است که فیزیوتراپی انجام شود. معمولا بعد از انجام رادیوفرکوئنسی ، بلافاصله جلسات فیزیوتراپی آغاز می شود.
درمان کمر درد، دیسک کمر و گردن با استفاده از روش نوین درمانی از طریق تزریق دیسکوژل Discogel توسط دکتر رضا طاهریون متخصص و جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات و دیسک کمر در اصفهان انجام می شود. برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید.
کلام پایانی
در صورتی که به دیسک کمر مبتلا شده اید، دیگر مانند گذشته برای درمان آن دغدغه خاطر نداشته باشید. خوشبختانه با پیشرفت علوم پزشکی و علوم تکنولوژیکی، روش های درمان غیرتهاجمی نظیر دیسکوژل و رادیوفرکوئنسی و … به کمک شما آمده اند تا بدون نیاز به تحمل درد و سختی های عمل جراحی باز، دیسک کمرتان درمان شود.